vineri, 12 septembrie 2014

10 filme pe care orice fashionista trebuie sa le vada


Daca “Sex And The City” e prima pelicula care iti vine in minte atunci cand spui film cu/despre moda, iti propun o lista de 10 titluri care sa te faca sa te razgandesti.
Fashionistelor, pregatiti paharele de Prosecco si fiti gata sa savurati cele mai incitante si glamorous filme despre lumea mereu seducatoare a modei.

1.    The September Issue (2009)
Un documentar incitant despre cea mai puternica publicatie de moda din lume si celebrul ei redactor-sef. Sub pretextul ca prezinta realizarea editiei din septembrie 2007 a Vogue SUA (cel mai mare numar al unei reviste de moda din istorie), filmul te lasa sa arunci un ochi in spatele cortinei si sa intrevezi relatiile de putere din aceasta lume fascinanta, precum si pe Anna Wintour (pe alocuri) fara masca.
2.    The Devil Wears Prada (2006)
Tot un film despre Anna Wintour, de data aceasta varianta ei fictionala. Filmul se bazeaza pe cartea cu acelasi titlu, scrisa de Lauren Weisberger, care a lucrat la un moment dat ca asistenta pentru redactorul-sef Vogue. La fel ca si in cazul precedentului, filmul ilustreaza viata intr-o redactie de moda de top si compromisurile pe care trebuie sa le faci pentru a reusi in acest mediu. Replici memorabile, personaje colorate, situatii spumoase, haine fabuloase – ce ti-ai putea dori mai mult de la un film despre moda?

3.    Valentino: The Last Emperor (2008)
Un portret intim si cald al legendarului designer Valetino Garavani. Filmul prezinta un an (2006-2007)  din cariera creatorului de moda, cu show-urile couture, deciziile de business si creatiile aferente, precum si  relatia lui Valentino cu iubitul si partenerul sau de afaceri de peste 40 de ani, Giancarlo Giammetti.

4.    Lagerfeld Confidential (2007)
Un alt documentar, de data aceasta avandu-l ca figura centrala pe Karl Lagerfeld, fashion icon si directorul casei Chanel. Desi filmul a fost realizat din materiale surprinse de regizorul Rudolphe Marconi pe parcursul a nu mai putin de 3 ani, personalitatea misterioasa si ermetica a geniului Lagerfeld ramane, intr-o oarecare masura, impenetrabila.

5.    Coco Avant Chanel (2009)
La cativa ani dupa ce paraseste orfelinatul in care a crescut, Gabrielle lucreaza intr-un bar provincinal ca si cantareata si croitoreasa pentru performeri. O aventura cu un barbat instarit ii deschide usile inaltei societati si o sansa de a-si dezvolta un talent unic. Cum ati ghicit deja, este vorba despre povestea ascensiunii extraordinare a lui Coco Chanel, din obscuritate, pana pe culmile lumii modei.

6.    Funny Face (1957)
O mica bijuterie cinematografica pe care nu trebuie sa o ratati! Audrey Hepburn joaca rolului lui Jo, un model descoperit accidental de fotograful de moda Dick Avery (Fred Astair). Daca la distributia de nota 10 adaugati fundalul parizian, coloana sonora minunata si replicile savuroase veti obtine un mix perfect!

7.    Picture Me: A Model’s Diary (2009)
Un film zguduitor despre cum arata adevarata fata a modelling-ului. Documentarul urmareste timp de cativa ani modelul Sara Ziff, de la etapa in care era o necunoscuta, pana in punctul in care imaginea ei apare pe panouri publicitare si in revistele internationale de moda. Poate unul dintre cele mai sincere si mai dure filme despre aceasta industrie – un must-watch daca vreti sa intelegeti mai bine acest univers fascinant.

8.    Factory Girl (2006)
In 1965, o fata frumoasa si petrecareata soseste la New York pentru a deveni urmatoarea Holly Golightly. Cunoaste apoi un tanar artist, numit Andy Warhol, care ii promite sa o transforme intr-o stea. Filmul prezinta povestea socialitei si fashion iconului Edie Sedqwick si a relatiei ei cu controversatul Andy Warhol. Desi Sienna Miller isi da toata silinta in rolului lui Edie (si face un rol bun) pentru a o vedea pe adevarata Edie, trebuie sa urmariti Ciao Manhatten (1972).

9.    Prêt-à-porter (1994)
Se spune ca daca nu esti pe Facebook, nu existi. In lumea modei acest lucru este valabil pentru “Saptamana modei la Paris”. Regizorul Robert Altman descrie lumea stralucitoare care se aduna la acest eveniment intr-o pelicula plina de ironie si satira. Printre figurile celebre care apar in acest film se numara Jean Paul Gaultier, Christian DeLacroix, Issey Miyake, Naomi Campbell, Linda Evangelista, dar si Julia Roberts, Sophia Loren sau Marcello Mastroianni.

10.    Confessions Of A Shoppaholic (2009)
In mod cert nu o capodopera a genului, “Ma dau in vant dupa cumparaturi” este o ecranizare a savurosului roman omonim scris de Sophie Kinsella. Povestea Rebeccai Bloomwood, care are o adevarata adictie pentru cumparaturi si ajunge – ironic – sa lucreze pentru o revista financiara, nu este inspirationala, dar poate servi ca un semnal de alarma sau, macar, ca o modalitate de relaxare pentru o seara tarzie.




Sursa : http://www.perfecte.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă aștept cu o părere! ♥